…cedila sta se slovenski med in mleko, rezal se je slovenski kruh

V petek, 20. novembra, je na vseh slovenskih šolah potekal slovenski tradicionalni zajtrk – tokrat v nekoliko drugačni obliki. Tudi učenci naše šole so skupaj s svojimi starši, brati in sestrami, vsak na svoj način obeležili ta dan. Mize so se šibile od slovenskega medu, mleka in kruha; manjkalo ni niti slovenskih jabolk. Ob tej priložnosti so učenci izdelovali tudi čebelice, risali na temo slovenski tradicionalni zajtrk,… Na spodnji povezavi najdete video zapis, kako so petkov dogodek doživljali učenci 2. a razreda; razredničarka Monika Pajič je otroško ustvarjanje strnila v krajšem filmčku.

https://www.youtube.com/watch?v=io7uIW0JY2k&feature=youtu.be

Učiteljica nemškega jezika, Lidija Pelcl Mes, pa se je s svojimi učenci pri uri nemščine prav tako pogovarjala o tradicionalnem slovenskem zajtrku – kolaž pogrinjkov učencev nemškega jezika pa se nahaja na spodnji povezavi: http://pasch.splet.arnes.si/2020-2021/

Petkov pouk na daljavo se je v petih razredih in na celotni predmetni stopnji nadaljeval v duhu Šolskega parlamenta. Razmišljali so na temo Moja poklicna prihodnost. Nastali so zelo zanimivi izdelki, tako risbe kot tudi zapisi.

Taj Tivadar, učenec 5. a razreda, bi rad postal risar. Glede na poslano risbo, menim, da ga čaka zelo lepa in kreativna kariera.

Učenci so svoji domišljiji dali prosto pot, razmišljali o svoji poklicni prihodnosti,… in kot je zapisala ena od učenk šestega razreda – “…nič ne obljubim. Samo sledi svojim sanjam.”……

………….še nekaj izdelkov učencev 6. razreda.


Meniva, da je v teh trenutkih izjemno dobrodošlo, da se z otroci pogovarjamo prihodnosti, o tem kaj bi lahko in kaj si želijo enkrat v življenju početi.

Vse dobro vam želiva in zdravi ostante.

#TuSvaZaVas

Psihologinja TamaRa in pedagog Andrej

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja