Ob pričetku kratkega tedna…

En lep “popraznični ” pozdrav dragi učenci, spoštovani starši.

Ko v torek pričeš s poukom in učenci razredne stopnje celo s športnim dnevom, to ni samo kratki teden, ampak “mini” teden :D.

Učitelji vam pripravljajo naloge za teden, ki je pred nami, z nekaterimi ste se to že videli v živo v okviru t.i. videokonkerenc, midva z Andrejem pa sva pripravila za vsakega nekaj: nekaj za vas učenci in nekaj za vaše starše.

Najprej kot obljubljeno v najini zadnji objavi – rešitve oz. pravilni odgovori na vprašanja v kvizu. Najdete jih na spodnji povezavi:

UČENJE OSNOVE1.

Verjamem, da vam vprašanja niso povzročala sivih las in da ste zagotovo brez težav našli pravilne odgovore.

In zdaj nekaj za starše oz. tako bi lahko rekli; prispevek, ki je bil objavljen v okviru oddaje Dobro jutro, si lahko pogledate kar skupaj. Ga. Janja Dermastija govori o tem, kako povečati motivacijo za učenje. Vsi skupaj smo se namreč znašli v eni novi, popolnoma drugačni situaciji… In verjamem, da pride do situacije, ko enostavno ni prave volje za opravljanje zastavljenih nalog in učenje… Z nekaj nasveti torej ga. Dermastija v prispevku:

https://4d.rtvslo.si/arhiv/dobro-jutro/174682979?fbclid=IwAR2lRmwbbmahsk_G31te3szRrWXxVs9Vz90BNjh8YdNB820tTqDLKmfWSM0

In ob koncu še odlomek iz zgodbe Mali princ (Le petit Prince),  francoskega pisateljia in pilota Antoinea de Saint-Exupéryja, ki je bila prvotno namenjena otrokom, vendar po njej zelo radi posegajo tudi odrasli. Prevedena je v 180 svetovnih jezikov, leta 2018 pa je bila prevedena tudi v prekmurščino in nosi naslov Mali kralič.

….Vedno je vredno čakati na boljše čase. Saj bodo prišli. Mogoče ne tako hitro, kot bi si mi želeli, mogoče bo minilo več dnevov, mesecev ali celo let. Kdove koliko sončnih zahodov si bomo morali ogledati, a zagotovo bodo prišli. Še vedno je bilo na koncu vse dobro, kajti konci so srečni, rememeber? Nikoli ne smemo obupati, ne nad osebo, stvarjo ali zgolj situacijo. Vse se bo obrnilo na bolje in bolj kot bomo v to verjeli, prej se bo to zgodilo…..  (iz knjige Mali princ, predevel Ivan Minatti).

Le petit prince – Mali princ

Mogoče vas bo teh nekaj misli prepričalo, da preberte knjigo v celoti….

 

 

 

 

 

Ostanite zdravi in ostanite nasmejani!

#TuSvaZaVas

Psihologinja Tamara in pedagog Andrej

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja