….izpiski, premori in za konec….ena mala nagajiva :D

…..en lep petkov pozdrav – dragi učenci, spoštovani starši.

V začetku tedna ste v najini objavi med drugim rešili krajši kviz, ki ga je za vas pripravil g. Darko Hederih, na temo izpiski in miselni vzorci. V nadaljevanju lahko najdete pravilne odgovore:

IZPISKI IN MISELNI VZORCI

Verjamem, da vam bodo napotki v pomoč pri učenju in pri pridobivanju novih znanj. Ampak tekom učenja je potrebno narediti tudi – premor….

Tekom vsake mislne aktivnosti rabijo naši možgani tudi miselne premore ali tako imenovane “brain breaks”. Cilj odmorov je, da se potem učenci lažje osredotočijo.  To pomeni, da učenec vstane in se razgiba; še posebej je to pomembno, če otrok dlje časa sedi. Fizična vaja oz. telovadba poveča pretok krvi v možgane, kar pomaga pri osredotočenosti in budnosti. Telesna aktivnost pa zmanjuše tudi tesnobo in stres.

Odmor je potrebno narediti, ko otrok ugotovi, da ne more več slediti oz. ne more več delati zbrano. Za učence je to nekje po 20 oz. 30 minutah, za starejše učence nekje po 45 minutah.

Premori oz. odmori so lahko različni – pomembno je, da si otrok v času odmora nabere energijo za nadaljnje učenje. Za otroka bo lažje, če boste odmore predhodno načrtovali in določite osnovna pravila glede premorov, ki naj trajajo nekje 5 minut.

(vir: Strokovni center Pomurja, spletni dostop: 24. apr. 2020).

….in za konec še nekaj nagajivega – mala nagajiva opica :D. Naj vam mala nagajivka polepša praznike, ki so pred nami.

#TuSvaZaVas

Psihologinja Tamara in pedagog Andrej

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja